Det finns några grundläggande orsaker till att mydigheterna har misslyckats – och livsmedelsindustrin
lyckats – förändra breda befolkningslagers kostvanor med kommunikation.
Ekologi hade en framträdande plats på Copenhagen Food Fair-mässan den 24-27 februari. Under branschmässan underströks dessutom att den danska snapstraditionen lever i allra högsta välmåga. Det visade två nya snapsar som bjöd på överraskande avec-vibrationer.
Läs mer >>>
Pär Schmidt på Öresund – porten till Östersjön
Här är två praktiska verktyg – en snabbguide samt en kylskåpslista – som ska fungera som en hjälp till att i större utsträckning laga sin mat från grunden. På köpet kommer man att äta mer brett och sunt. Du får också tre goda recept.
Begreppet ”det nordiska köket” är missvisande. Egentligen handlar det om ett gemensamt östersjökök. Människor runt Östersjön har nämligen påverkat varandra kulinariskt under tusentals år.
I Östersjöområdet handlar lokaltillverkad sprit traditionellt om vodka, brännvin, viina, korn och akvavit. Trots de olika benämningarna – och smakvarianterna – är det i grunden samma dryck. Förutom en kort vodkahistorik tipsas om tio polska sorter.
Hälsokommunikation
Schmidts
Kommunikation hjälper
till med hälsokommunikation
åt kommuner, landsting och
andra organisationer
Föreläsningar
Om mat, hälsa,
hälsokommunikation,
medie- och kom-
munikationsvetenskap
samt resor
Reportage & spalter
Om mat, hälsa och resor
Recept