logo

Om Schmidts Kommunikation

Schmidts Kommunikation har fyra specialiteter. Det är mat, hälsa, resor samt medie- och kommunikationsvetenskap (MKV). I dessa områden erbjuder vi konsulting, föreläsningar, reportage, spalter samt Pär Schmidts kok- och resebok ”Schmidts etta”.

I bagaget har vi bland annat mångårig journalistisk erfarenhet, en examen i medie- och kommunikationsvetenskap, examensarbetet ”Att vända överviktstrenden – genom hälsokommunikation”, samt resande i ett 30-tal länder. Genom vårt centrala läge i Öresundsregionen, med allt vad det innebär av goda kommunikationer, kan vi också nå de flesta platser snabbt.

Jordnära praktisk användbarhet är vår paroll, oavsett om det handlar om konsulting, föreläsningar, reportage eller matrecept. Vilket värde det har för dig, och din organisation, har du större insikt i än oss.

Vi menar att all fungerande kommunikation – oavsett om det handlar om en kokbok som hyllar det goda i livet, eller hälsokampanjer – börjar med lyssnande, ödmjukhet och respekt. En lyssnande tystnad, ett medkännande leende, en instämmande blick, kommunicerar i det långa loppet mycket mer än att vi får sagt tusen ord.

Kommunikationsfilosofin hos Schmidts Kommunikation är därför i grunden ett lyssnande perspektiv. För det är först när man vet var människor befinner sig kunskaps-, attityd- och beteendemässigt, som en förändringsprocess kan komma igång. Denna process ska inte ske ensidigt hos målgruppen – utan också hos oss. Kommunikation handlar om ett givande och tagande. Kommunikation handlar om ödmjukhet.


Om
En blick, ett leende, kan säga mer än tusen ord.



Kortfattat om Pär Schmidt

* Kok- och reseboken Schmidts etta (2009).

* C-uppsatsen Att vända överviktstrenden – genom hälsokommunikation vid högskolan i Halmstad (2006).

* Filosofie kandidatexamen med huvudämnet medie- och kommunikationsvetenskap vid högskolan i Halmstad. Examensår 2006.

* Fristående kurs i Mat, måltid och hälsa vid Lunds universitet (2006).

* Journalist, matskribent och fotograf hos Tidningen Västerbottningen under åtta år.

* Vikarierade som journalist hos Västerbottens Folkblad under nio månader.

* Rest runt i ett 30-tal länder och besökt olika restauranger, barer, vingårdar och vinhus. Provsmakat vin vid vingårdar/vinhus i bland annat Alsace, Champagne, Graves, Jerez, Mosel, Napa Valley, Paso Robles, Porto och Sauternes.

* Projektanställning hos FBC Travel. Arbetade med översättning och marknadsföring.

* Bor i Danmark sedan 1997.

* Driver Schmidts Kommunikation sedan 2009.

Tillbaka till sidans början

Schmidts
Kommunikation
erbjuder:

Schmidts etta
Kokbok med
recept och
reseberättelser

Att vända övervikts-
trenden – genom
hälsokommunikationen

C-uppsats

Hälsokommunikation
Schmidts
Kommunikation hjälper
till med hälsokommunikation
åt kommuner, landsting och
andra organisationer

Föreläsningar
Om mat, hälsa,
hälsokommunikation,
medie- och kom-
munikationsvetenskap
samt resor

Reportage & spalter
Om mat, hälsa och resor