Olof Boström

 

Olof Boström

 

Den 25 november 2008 avled Olof Boström, Skellefteå. Han blev 94 år.

 

Pappa föddes 1914 i Aspliden, Fällfors. Han var en av fyra söner till Valfrid och Agnes Boström. År 1918 dog pappas mor i spanska sjukan och Valfrid blev ensam med fyra barn i åldrarna 2 till 7 år. Längre fram gifte Valfrid om sig med Lovisa Nilsson och fick ytterligare sex barn, en son och fem döttrar.

 

Pappa kom tidigt ut i arbetslivet, till att börja med var det arbete som dräng och skogsarbetare. Under åren hann pappa prova på många arbeten, däribland en period som bagare och under kriget som sjöman. Sista anställningen blev på Rönnskärsverken som truckförare.

 

År 1937 gifte sig pappa med Svea Vallström och 1938 fick de sonen Folke. Med tiden blev det så att pappa och Svea valde att gå skilda vägar.

 

Dagen innan pappa dog fick han frågan: ”Vad är det trevligaste du gjort i ditt liv?” Svaret kom snabbt. "När jag gifte mig med Eva!". Det gjorde han 1952 och i och med det fick han också en åtta år gammal dotter, Grethel. Familjen utökades sedan med Gunvi 1953, och Rolf 1956. Gunvi var sjuk större delen av sitt liv och avled endast nio år gammal.

 

Pappa och mamma fick ett långt äktenskap, nästan 56 år. Men för pappa började en svår tid när mamma blev inlagd på lasarettet i mitten av juli i år och sedan avled den 2 oktober. Sorgen efter henne var svår för honom.

 

Pappa hade många intressen. I sommarstugan i Finnträsk fick han utlopp för sitt praktiska handlag och sitt intresse för fiske och bärplockning. Många var de resor som pappa och mamma gjorde till Norge för att fiska röding och öring. Men även fiolen fick en del utav pappas tid för att inte förglömma korsordslösandet och sportintresset.

 

Närmast sörjande är barn och barnbarn, samt fyra systrar.

Familjen